fbpx

Coaching

Coaching gericht op resultaat in uw privesfeer en bij u op de werkplek, wanneer u geen behoefte heeft aan het verwerken van persoonlijke ervaringen of herinneringen maar wel steun wilt bij het in praktijk brengen van uw (zelf)inzichten, dan kan coaching een goed idee zijn.
coaching, integratieve en arbeitscoaching

Coaching is minder geschikt als u (ook) zware psychosociale problemen heeft; in dat geval is therapeutische begeleiding effectiever.

 

Integratieve coaching
Ik kan u integratief – dat wil zeggen: volledig afgestemd op uw situatie – coachend helpen persoonlijke doelen te bereiken en u verder te ontwikkelen. Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn uw zelfvertrouwen te vergroten, u assertiever te gedragen of minder snel boos te worden. In alle gevallen werkt u óók aan uw vermogen om op uzelf te reflecteren en uzelf (bij) te sturen. Coaching kan plaatsvinden in de vorm van gesprekken, rollenspellen en oefeningen.

Arbeidscoaching
Chronische overbelasting door werkstress is een veel voorkomend en vaak onderschat probleem in onze maatschappij. Uit onderzoek is bekend hoe belangrijk het is om naast de psychische klachten ook gericht aandacht te besteden aan de gevolgen van de lichamelijke roofbouw, die meestal jarenlang heeft plaatsgevonden. Bij een ernstige burn-out bijvoorbeeld, moet éérst het lichaam beter worden voordat uw denken en voelen zich ook weer kunnen herstellen – te vergelijken met een mobieltje waarvan de batterij helemaal leeg is. In de begeleiding van chronische stress en stressgerelateerde aandoeningen maak ik gebruik van de CSR®-Methode.

Vergoeding
Coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. In het kader van (uitval door) werkstress is er dikwijls een regeling mogelijk via uw werkgever.

 

Afspraak maken?